Duhovnost

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

To možete postići na vrlo jednostavan način – unesite sljedećih osam predmeta u kuću i zaštitite se ili odstranite negativnu energiju!

1. Bambus – biljka koja donosi sreću u dom

Bambus je biljka koja će vam donijeti sreću i najpoznatiji je feng shui “lijek” protiv loše energije i simbolizira napredak u domu!

Lako se uzgaja i vrlo je tolerantan na različite uvjete.

Ova biljka je simbol dobre sreće. Elegantno stablo bambusa odlično će izgledati u domu ili uredu.

2layerbamb

2. Feng shui fontana za zdravlje i bogatstvo

Prelijepa  fontana je omiljeni “lijek” po feng shuiju i možete je staviti u dvorište, kuću ili ured.

Ova fontana kombinira nježan zvuk zvončića i vode i donosi mir i potrebnu energiju.

Pronađite ove fontanice u bolje opskrbljenim trgovinama za opremanje doma ili orijentalnim trgovinama.

imagebywidth

3. Svijeća – snažan vatreni element

Da li često palite svijeće u svom domu? Nadamo se da to činite!

Svijeće su među najmoćnijim Feng- Shui „lijekovima”. Rasvjeta pomoću svijeća svakako će podići energiju u bilo kojem prostoru.

I koliko lijepih svijećnjaka imate koji bi podržali ovaj vatreni element? Predlažemo da nabavite crveni svijećnjak. Crvena boja će ispuniti dom sjajnom energijom, a kvalitetni svijećnjak simbolizira dug život.

Napomena: Radi sigurnosti, koristite uvijek svijećnjake , imajte nadzor nad vatrom, udaljite svijeće od zavjesa. Pokušajte koristiti što prirodnije svijeće, bez parafina, s prirodnim bojama i mirisima.

Ovdje pročitajte gdje staviti svijeće određenih boja.

4. Napravite dobru energiju uz pomoć  slike

Dobra umjetnička slika po feng shui načelima može značajno poboljšati energija u prostoru.

Odaberite sliku ovisno o tome kakvu energiju želite u tom prostoru. Na primjer: dobar izbor za spavaću sobu bile bi nježne slike, dok aktivna i vibrantna umjetnička djela ostavite za ured. Ukoliko želite poboljšati ljubav, feng šui ima lijek za vas! Romantična slika postavljena na jugozapad ojačat će vašu ljubav!

5. Potjerajte negativne “sile” uz pomoć vjetrenih zvončića

Zvončići za dom i dvorište ili vjetrena zvona imaju više primjena u feng shuiju.

Iako mnogi misle da je najbolje mjesto za njih vani, jer će uz pomoć vjetra svirati prelijepim zvucima, odličan su ukras i za dom, a po feng shui načelima najbolji su način za otjerati negativnu energiju iz doma.

6. Esencijalna ulja za mir i blagostanje

Svakodnevna upotreba esencijalnih ulja u domu ili uredu je glavna preporuka feng shuija.

Možete ih koristiti za različite namjene – za čišćenje, relaksiranje, za dodatnu energiju ili ako udišete ove mirisne note.

U trgovinama možete nabaviti komplet svijeće / svijećnjaka s esencijalnim uljima koji će cijeli vaš dom ispuniti ugodnim notama. Kupujte prirodna ulja, ne sintetička.

Postavite jedan svijećnjak u kupaonicu, a drugi u spavaću sobu i napravite ugodnu atmosferu u kojoj ćete se potpuno opustiti i izliječiti od lošeg raspoloženja.

7. Napravite dobru energiju uz pomoć ogledala

Ogledala su “aspirin” u feng shuiju.

Postavljena na odgovarajuća mjesta, ona mogu podići razinu energije.

Ogledala također mogu donijeti mir i osvježenje u dom.

Nemojte ih stavljati u spavaće sobe.

Najbolji izbor su veća, okrugla, obla ogledala. Izbjegavajte moderna, razlomljeno-isprekidana, trokutasta, premala i ogledala oštrih i šiljastih rubova.

Ovdje pročitajte više o korištenju ogledala.

8. Kupite Budinu ili neku drugu svetu figuricu za svoj životni prostor

Ukoliko ste jedna od osoba koja ima malo vremena za sebe, meditaciju ili jogu, možete u svoj dom donijeti mir tako što ćete postaviti Budinu (ili neku drugu svetu) figuru.

Osim što će donijeti mir i spokoj u dom, figura Bude se lijepo slaže uz skoro sve interijere.

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Da biste dobili savjet od svoje savjesti, sjednite tiho i smirite um, dopustite miru da

ispuni vaše srce i tada svojoj savjesti, svojoj unutarnjoj mudrosti, postavite pitanje.  
Potom 'otpustite' pitanje i čekajte odgovor. Budite strpljivi i odgovor će doći;

 

 najčešće kada ga prestanete željeti i kada ga najmanje očekujete!

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

 

Jedna drevna legenda priča o tri muškarca, koji su nosili svaki po dvije vreće. Ali teret nisu osjećali jednako. Vreće su im, jedna sprijeda a druga straga, visjele obješene na drvenoj motki na ramenu.

 

Upitali prvog čovjeka što ima u vrećama. Odgovorio je: "Svi moji uspjesi, sva dobra djela mojih prijatelja, sve životne radosti - u vreći su straga. Skriveni od pogleda, završeni, prekriveni lišćem, ne smetaju mi mnogo. U vreći sprijeda imam sve loše i ružne stvari koje su mi se dogodile. Hodam, zastanem često, vadim ih, promatram, proučavam, mozgam što ću. Stalno sam s njima, i mislima i osjećajima. Stalno radim na njima." Taj se čovjek često zaustavljao, gledao unatrag, mučio nad sobom i napredovao malo i vrlo sporo.

 

I drugog su čovjeka upitali isto. Rekao je: "U vreći sprijeda nosim moja dobra djela, spoznaje o vrlinama. Često ih gledam, vadim i pokazujem drugima. Vreća na leđima sadrži greške i moje slabosti. Ponesem ih sa sobom kamo god krenem, jer one su moje i ne mogu ih tek tako odložiti na stranu. Usporavaju me, ponekad su veoma teške."

Treći je čovjek odgovorio: "Na prednjoj vreći napisao sam riječ "dobrota". Prepuna je pozitivnih misli, dobrih ljudskih djela, svih dobrih stvari koje sam imao i učinio u životu, misli o mojoj snazi. Ta mi vreća nije teška. Naprotiv, poput brodskih jedara, pomaže mi u kretanju naprijed. Vreća na leđima ima natpis "loša sjećanja" i prazna je, jer samo joj odrezao dno.

O svemu što mi se loše dogodilo, o lošim mislima koje kadikad o sebi imam, o zlu koje od drugih čujem, malo razmislim i bacim ih u tu vreću. Kroz rupu to ode zauvijek. Ja sam slobodan. Ja nemam tereta koji bi me usporavao u hodu."

TRI SU JEDRA O KOJIMA OVAJ ČOVJEK GOVORI:

 

POZITIVNO O SEBI,

            POZITIVNO O DRUGOM,

                         POZITIVNO O SITUACIJI.

 

JEDRA POZITIVNOG MIŠLJENJA!

 

 

SVI SMO MI ROĐENI DA SAMI BIRAMO MISLI KOJE ĆE NAM USMJERITI ŽIVOT. IZABERIMO ONDA JEDRA S KOJIMA SE NAJDALJE STIŽE.

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

 

Kad je nestala naša bezbrižnost a industrija zabave počela obavljati sav taj posao za nas, izgubili smo sposobnost sanjanja moguće budućnosti.

Zaustavite se. Zatvorite oči. I sanjajte ponovno.

 

Sanjajte zvijezde. I potom ih dosegnite. Nema potrebe mučiti se. Naprosto održavajte san, svoju viziju, i promatrajte kako se ostvaruje. Mora se ostvariti, to je zakon.

 

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Priznati stručnjak iz područja ljudskih potencijala držao je predavanje. Nakon uvodnog dijela, on uze limun u ruke i upita: "Ako ovaj limun stisnem iz sve snage , što će izaći iz njega ? " Jedna djevojka iz prvog reda dobaci: " Glupog li pitanja! Ako stisnete limun, iz limuna ce izaći sok od limuna. " Predavač reče: "Točno! Iz limuna ce izaći limunov sok, jer je samo tounutra." Tako je i sa ljudima: Kad nas stisnu problemi, brige, strahovi, kad nas ogovaraju, kad nas neko uvrijedi, kad nam nanesu bol...iz nas izađe bijes, mržnja, prezir, strah, ljutnja, zloba... Rekli bi smo da je to izašlo iz nas zato sto nam je neko rekao ovo ili učinio ono... ALI ISTINA JE, da iz nas može izaći samo ono sto imamo u sebi.Upamtite, ako vas nešto optereti, iz vas ce uvijek izaći samo ono sto je već u vama.

Iz limuna nikad neće izaći sok od jabuke. Isto tako, iz vas nikad neće izaći ono sto već nije u vama...