Proizvodi za razmjenu

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Modne revije su danas toliko česta pojava da više ni ne obraćamo pažnju na njih. No, ova koju smo mi posjetili sigurno će vam privući pozornost. A kada pogledate fotografije zastat će vam dah.

Modna revija u vrtu

Modna je revija održana u jednom malom privatnom vrtu u Splitu, usred šarenila ruža i omamljujućih mirisa ružmarina. Grane su drveća poslužile kao vješalica, a ulogu modela preuzela je sama kreatorica Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i njezina mala nećakinja Karla.

Kreacije? Jednostavne i jedinstvene torbe od prirodnih materijala, svaka sa svojom porukom svijetu.

Porazgovarali smo s kreatoricom, jer su nas torbe toliko zaintrigirale da smo morali doznati detalje i podijeliti ih s vama.

Biosvijest: Po čemu su tvoje torbe posebne i po čemu su bio bags? Kakve materijale koristiš?

Ivana: Koristim isključivo prirodne materijale, poput lana, žutice, pamuka, jute, a konopčić za vezivanje je također pamuk. Ponekad ubacim i filc, odnosno prešanu vunu, naročito u dječjim torbicama. Svaka moja torba nosi svoju poruku svijetu, kako putem originalnih i unikatnih natpisa na svakoj od njih, tako i sviješću da nije trebalo oduzeti niti jedan život da bi torba nastala.

Biosvijest: Kako si došla na prvotnu ideju? Što te potaknulo da počneš izrađivati bio bags?

Ivana: Moja prva torba? Prijateljica je imalarođendan, a ja nisam imala novaca za poklon. Primila sam se škara, šivaće mašine, materijala za tapeciranje i krenula na izradu moje prve torbe. Poželjela sam da moja torba inspirira, da priča svoju priču, a ne samo da je stavim na rame, ubacim u nju sve potrebno i krenem.

Često sam i sama muku mučila s pronalaženjem adekvatne torbe. Obilazila sam razne trgovine, ali nisam mogla pronaći pravu bio torbu. Barem ne onakvu kakvu sam željela - bez beznačajnih natpisa, bez zmijskog ili krokodilskog pojasa, bez dugmeta koje se pri četvrtom zatvaranju odvaja od torbe  i završi negdje po mojim džepovima u nadi da ću ga već jednom prišiti.

I tako sam krenula, uzela stvar u svoje ruke i počela sama izdrađivati bio bags. Prva napisana poruka bila je „discover your inner ocean“ (otkrij svoj unutarnji ocean). I zaista, tada se pojavio cijeli ocean ideja.

Biosvijest: Planiraš li poraditi i na drugim odjevnim predmetima ili ostaješ pri torbicama?

Ivana: Počela sam s torbicama, ali nemam namjeru ostati na tome. Na jesen nastavljam sa šalovima, etno pojasevima i lanenim haljinicama, također s porukama. Biti će to vrlo prepoznatljivi i originalni predmeti, naravno bio sastava. Moj rokovnik je prepun skica, poruka, natpisa...

Eto, smatram da sam uspjela... uspjela na još jedan način stvoriti nešto sama, a pri tome poštivati svoju životnu viziju, svoje osjećaje, i što je najvažnije, Majku Zemlju. Tako je jučer nastala bio bag, danas pekmez od trešanja i višanja, a sutra će se možda začuti zvuk dječjeg svirala od vrbinih grana.

Biosvijest: I za kraj, reci nam, ono najvažnije - gdje se mogu nabaviti tvoje torbe? Može li se naručiti torba po vlastitom dizajnu, s nekom osobnom porukom?

Ivana: Jedna je mala kolekcija već rasprodana, jer su moji prijatelji bili oduševljeni modelima, bojama i porukama, a posebno činjenicom da mogu naručiti bio bags s porukom koja njima nešto znači. Stoga, to možete učiniti i vi. Javite mi se na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i sve ćemo se dogovoriti.